Ulubiony zespół: down kyuss clutch
Wiek: 19 Dołączył: 13 Sty 2008 Posty: 4515 Skąd: Palm Desert, CA
Wysłany: 2010-07-06, 00:09
Nkunzingoma napisał/a:
Riffy niespecjalne
no tutaj totalnie nie masz racji. riffy to jeden ze znaków rozpoznawczych AC/DC i to w nich głównie tkwi ich siła. nierzadko są proste, ale niesamowicie chwytliwe.
AC/DC=chwytliwośc. Nie znam drugiego takiego zespołu, któy miałby tyle tak zapadających w pamięc i chwytliwych riffów. I to absolutnie nie jest kwestia gustu. Nie wierzę Nkunzingoma, że nigdy świadomie, bądź nie, nie nuciłeś sobie pod nosem "Highway To Hell".
chwytliwosc ale ... ja mam wrazenie ze pełna chwytliwosc AC/DC zakonczyla sie na Back In Black, to tego albumu nie raz bylo ze caly album zaskoczyl(w moim przypadku najlepiej Let There Be Rock), a potem coraz gorzej, na Black Ice, pomimo ze podoba mi sie ten album za chwytliwy i łatwo zapamietujacy sie uznam tylko Rock N Roll Train"
"Śnię tylko w czarnym i białym, tylko śnię, bo żyję, śnię tylko w czarnym i białym, by ochronić się przed sobą!" Pomyślałem "O, człowieku, on jest jakimś udręczonym skurwysynem"
Bruce Dickinson
No w sumie może i masz rację, no ale cóż... Nie ma chyba takiego zespołu, który przez cały okres swojej kariery grałby równo dobrze (a przypomnijmy, że AC/DC istnieje od 1973 roku).
Fifth_Horseman [Usunięty]
Wysłany: 2010-07-07, 21:30
mwrzesnia napisał/a:
Nie ma chyba takiego zespołu, który przez cały okres swojej kariery grałby równo dobrze
Ulubiony zespół: nie mam pojęcia
Wiek: 18 Dołączył: 05 Lip 2010 Posty: 21 Skąd: wybrzeża Rwandy
Wysłany: 2010-07-08, 17:41
mwrzesnia napisał/a:
AC/DC=chwytliwośc. Nie znam drugiego takiego zespołu, któy miałby tyle tak zapadających w pamięc i chwytliwych riffów. I to absolutnie nie jest kwestia gustu. Nie wierzę Nkunzingoma, że nigdy świadomie, bądź nie, nie nuciłeś sobie pod nosem "Highway To Hell".
Jakoś się na tym nigdy nie złapałem, więc jak już to nieświadomie ;] chociaż wątpię, bo ten kawałek mnie trochę drażni.
Że pisali chwytliwe pioseneczki itp to wiadomo, pisząc o tym, że za mało bo mnie nie chwytają w lekko ironiczny sposób zawarłem to, że po prostu mi się to średnio podoba i mnie tym nie ujęli. A fragment o kwestii gustu odnosił się do tego, że mają niespecjalne riffy. Bo dla mnie pomimo całej ich prostoty i tej 'genialnej' banalności takie właśnie są, nic na to nie poradzę ;]
Chociażby 'Tool', 'DevilDriver' i 'Faith No More' na ten przykład.
Mam dalej wymieniać?
Motorhead jako kropa.
"Śnię tylko w czarnym i białym, tylko śnię, bo żyję, śnię tylko w czarnym i białym, by ochronić się przed sobą!" Pomyślałem "O, człowieku, on jest jakimś udręczonym skurwysynem"
Bruce Dickinson
Jakoś się na tym nigdy nie złapałem, więc jak już to nieświadomie ;] chociaż wątpię, bo ten kawałek mnie trochę drażni.
Że pisali chwytliwe pioseneczki itp to wiadomo, pisząc o tym, że za mało bo mnie nie chwytają w lekko ironiczny sposób zawarłem to, że po prostu mi się to średnio podoba i mnie tym nie ujęli. A fragment o kwestii gustu odnosił się do tego, że mają niespecjalne riffy. Bo dla mnie pomimo całej ich prostoty i tej 'genialnej' banalności takie właśnie są, nic na to nie poradzę ;]
hmmm a kto wg Ciebie ma "specjalne" riffy
love it,
I shoot it like a tommy gun,
but you will carry on until the day you are done.
You never know when to stop,
you'll carry on until you're dead and you drop,
Akurat w o AiC i Faith No More to samo bym powiedział, zwłaszcza biorąc pod uwage, że w FNM gitara była zawsze na marginesie jesli chodzi o kompozycje.
Wysłany: 2010-07-24, 16:24
Vika napisał/a:
A fragment o kwestii gustu odnosił się do tego, że mają niespecjalne riffy. Bo dla mnie pomimo całej ich prostoty i tej 'genialnej' banalności takie właśnie są, nic na to nie poradzę ;]
Lecz duch bluesa i starego rock'n'rolla robi resztę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum